Ik ben
Huurder

Huur jij een huis in Krimpen? Dan zijn er heel veel mogelijkheden om een duurzame stap te zetten. Door energie te besparen. Maar ook door je tuin of balkon groener te maken. Afval te besparen. Groen te reizen. En lekker en lokaal te eten. Het mooie is: heel veel duurzame keuzes schelen ook in je portemonnee. We helpen je graag met jouw volgende, groene stap.

Ik ben Huurder

Zet jouw stap als huurder!

Stap 1
Download 50 snelle bespaartips
Download 50 snelle bespaartips

We verzamelden 50 slimme en snelle tips om energie te besparen. Iedereen kan ermee aan de slag. Want je huis aanpassen is niet nodig.

Stap 2
Vraag energietoeslag aan
Vraag energietoeslag aan

Heb jij recht op energietoeslag? Vergeet die dan niet aan te vragen. Bekijk snel of jij in aanmerking komt voor de toeslag en vraag hem aan.

Stap 3
Vergroen je balkon of tuin
Vergroen je balkon of tuin

Heb jij een balkon? Maak er een groene boel van. Met deze tips geniet je het hele jaar van planten op je balkon. Leuk voor jou en goed voor de vogels, vlinders en bijen. Werkt ook in de tuin!

Meestgestelde vragen door huurders
Wat is een goed bedrijf dat dat me kan helpen met duurzame maatregelen?

Het Regionaal Energieloket heeft een lijst van goede en betrouwbare vakspecialisten uit de omgeving. Die jou kunnen helpen met het verduurzamen van je huis of pand.

Waarom zou ik mijn regenpijp afkoppelen?

Door je regenpijp af te koppelen, stroomt regenwater de grond in en niet naar het riool. Zo loopt het langzamer weg. Dat is goed voor de planten en de natuur in droge tijden. Als het hard regent, belast je het riool minder. Dat scheelt wateroverlast.

Hoe vergroen ik mijn balkon?

Leuk dat je gaat voor een groen balkon! Dat is goed voor de natuur, de dieren en ook nog fijn om naar te kijken. Lees onze tips voor planten op het balkon, het hele jaar door.

Kan ik zonnepanelen krijgen op mijn huurwoning?

Voor het leggen van zonnepanelen is de verhuurder verantwoordelijk. In Krimpen is dat vaak woningcorporatie QuaWonen. De gemeente heeft afgesproken dat 600 huurhuizen van QuaWonen in 2023 zonnepanelen krijgen. Ben je aan de beurt? Dan krijg je vanzelf een brief van QuaWonen.

Wie kan mij helpen energie besparen?

Wij werken samen met het Regionaal Energieloket. Daar vind je snelle tips die meteen een energiebesparing opleveren. Je kunt hun experts ook al jouw eigen vragen stellen.