Aanpassen aan
Een veranderend klimaat

Het klimaat verandert. We krijgen te maken met extremer weer. Met hevige regenbuien. Maar ook langere periodes die heet en droog zijn. Daaraan moeten we ons aanpassen. Dat noemen we: klimaatadaptatie. Als we in Krimpen een straat opnieuw inrichten, houden we daar rekening mee. Zo maken we Krimpen klaar voor de toekomst. We laten zien hoe dat eruitziet in jouw wijk.

Aanpassen aan Een veranderend klimaat
Bomen en ander groen

Groen houdt koel! Groen geeft schaduw op hete dagen. En planten verdampen water. Zo werken ze als een koelmachine op hete dagen. Terwijl stenen juist hitte vasthouden. Daarom geven we groen meer ruimte in Krimpen aan den IJssel.

Helaas moeten er ook wel eens bomen weg. Omdat ze ziek of gevaarlijk zijn. Dan plaatsen we bomen terug. En kiezen voor soorten die extra bijdragen aan de biodiversiteit in Krimpen.

Bomen en ander groen
Wist je dat ...
Wist je dat ...
Een flinke boom net zo verkoelend is als 10 airco's?
Wist je dat ...
We jou - als je buurt vernieuwd wordt - altijd uitnodigen om mee te denken?
Slimmer maaien

Bermen zijn belangrijk voor biodiversiteit. Ze zijn hard nodig om belangrijke diersoorten te laten overleven. Vogels broeden en schuilen er. Bodemdiertjes houden de grond gezond. En insecten en vlidners vinden er hun eten. In Krimpen maaien we slim: we laten steeds een deel staan. Zo is er altijd groen voor de dieren. En is er altijd groen dat voor koelte zorgt.

Slimmer maaien
Steeds meer soorten

Als we in Krimpen de plantvakken vernieuwen, zetten we steeds meer soorten planten in terug. Geen saaie bosjes, maar verschillende planten met allerlei bloemen. Zo wordt het een bloeiende boel. Waar vlinders, bijen en andere insecten van smullen.

Steeds meer soorten
Groene parkeervakken

Tussen tegels en klinkers loopt water moeilijk weg. Daarom vergroenen we de parkeervakken in Krimpen. In deze speciale tegels loopt water makkelijker weg.

Groene parkeervakken