Ik wil
Duurzame energie

In Nederland willen we in 2050 geen aardgas meer gebruiken voor koken en stoken. Daarom zijn we ook in Krimpen op weg naar aardgasvrij. We willen onze energie duurzaam opwekken. Maar ook energie besparen, door er zuinig nee om te gaan. Zo besparen we energie én geld. Bovendien woon je fijner in een goed geïsoleerd huis. Zo is een duurzaam huis goed voor de aarde, maar zeker ook voor jou.

Ik wil Duurzame energie
Besparen

Een duurzame toekomst begint met besparen. Want hoe minder energie we gebruiken, hoe minder we op hoeven te wekken.  En iedereen kan het. Dat is fijn, want het scheelt op jouw energierekening. Benieuwd hoe jij energie bespaart?


Lees meer >
Isoleren

Door je huis te isoleren, zorg je dat er geen warmte weglekt uit je woning. Een goed geïsoleerd huis is niet alleen energiezuinig, maar ook fijner om te wonen. Warmer in de winter en koeler in de zomer. Ontdek hoe jij je huis isoleert, als huurder of huiseigenaar.


Lees meer >
Duurzaam opwekken

De volgende stap: zelf groene stroom opwekken. Omdat de energieprijzen hoog zijn, verdient zelf opwekken zich steeds sneller terug. Hoe jij ook woont in Krimpen, er zijn altijd kansen om zelf energie op te wekken.


Lees meer >
Duurzaam vervoer

We vergeten het soms, maar duurzaam reizen gaat ook over energie. Kies je voor de fiets of het openbaar vervoer, dan scheelt dat fossiele brandstof en CO²-uitstoot. Duurzaam dus!  En misschien is elektrisch rijden wel iets voor jou? Dan kun je jouw elektrische fiets of auto thuis opladen met je eigen zonnepanelen. Of je kunt een openbare laadpaal voor de auto aanvragen, als die er nog niet is in jouw buurt.

Duurzaam vervoer
Wist je dat ...
Wist je dat ...
Het veel energie kost om je licht aan te laten staan? Altijd even uitdoen dus, kleine moeite.
Wist je dat ...
Apparaten in de sluimerstand nog steeds veel stroom gebruiken? Zorg daarom dat ze helemaal uit staan.
Wist je dat ...
De bussen in Krimpen aan den IJssel rijden op groene stroom?

Aantal zonnepanelen op de daken in Krimpen:
24663