Veelgestelde vragen
Is een bezoek van Energieklus gratis?

Ja, dat is helemaal gratis. Als je een uitnodiging hebt gekregen, mag je een afspraak maken. De Energieklusser geeft bespaaradvies. En voert een paar kleine maatregelen uit waar je meteen energie mee bespaart. Dat kost jou niets, het is een cadeau van de gemeente.

Waarom zou ik mijn regenpijp afkoppelen?

Door je regenpijp af te koppelen, stroomt regenwater de grond in en niet naar het riool. Zo loopt het langzamer weg. Dat is goed voor de planten en de natuur in droge tijden. Als het hard regent, belast je het riool minder. Dat scheelt wateroverlast.

Hoe kan ik mijn bedrijfspand of kantoor energiezuinig maken?

Speciaal voor ondernemers en bedrijven in Krimpen is er het zakelijk energieloket Krimpen aan den IJssel. Hier helpen de experts van het Regionaal Energieloket je met het verduurzamen van je bedrijfspand.

Hoe vergroen ik mijn balkon?

Leuk dat je gaat voor een groen balkon! Dat is goed voor de natuur, de dieren en ook nog fijn om naar te kijken. Lees onze tips voor planten op het balkon, het hele jaar door.

Kan ik zonnepanelen krijgen op mijn huurwoning?

Voor het leggen van zonnepanelen is de verhuurder verantwoordelijk. In Krimpen is dat vaak woningcorporatie QuaWonen. De gemeente heeft afgesproken dat 600 huurhuizen van QuaWonen in 2023 zonnepanelen krijgen. Ben je aan de beurt? Dan krijg je vanzelf een brief van QuaWonen.

Kan ik een energiecoach krijgen?

Voor huurders zetten we Energieklussers in. Die komen thuis langs. Geven tips om energie te besparen. En voeren meteen een klaar maatregelen uit. Waarmee je direct energie bespaart.

Helaas kunnen we niet iedereen tegelijk een bezoek van een Energieklusser geven. Daarom beginnen we bij adressen met een laag energielabel. Ben je aan de beurt? Dan krijg je post van Krimpen Duurzaam.

Waar kan ik subsidie voor krijgen als huiseigenaar?

Op deze pagina vind je alles over de subsidies die je als huiseigenaar kunt aanvragen.

Wie kan mij helpen energie besparen?

Wij werken samen met het Regionaal Energieloket. Daar vind je snelle tips die meteen een energiebesparing opleveren. Je kunt hun experts ook al jouw eigen vragen stellen.

Is er subsidie voor mijn bedrijf?

Voor het verduurzamen van je bedrijfspand kun je de landelijke ISDE-subsidie aanvragen.

Kan ik als VvE ook subsidie krijgen?

Er is een speciale subsidie voor VvE's. Lees waar deze subsidie voor bedoeld is en hoe je hem aanvraagt.