Over Krimpen Duurzaam

Wij zijn Krimpen Duurzaam. Wij, maar jij ook! Want duurzaamheid gaat iedereen in Krimpen aan. Nu én in de toekomst. Krimpen Duurzaam brengt alle duurzame informatie, activiteiten, acties in Krimpen samen. Zo maken we het jou zo makkelijk mogelijk om een volgende, groene stap te zetten.

Krimpen Duurzaam is een initiatief van gemeente Krimpen aan den IJssel.

Samen aan de slag voor een duurzaam Krimpen

Duurzaamheid is belangrijk voor iedereen in Krimpen. Het gaat over schone energie én over schone straten. Over groen in je buurt en lekker, lokaal en gezond eten op je bord. Over minder afval én een betaalbare energierekening.

Voor al die thema’s zijn in Krimpen grote plannen. Die we samen omzetten in actie. Met de gemeente, met onze partners en met alle inwoners, bedrijven en organisaties in Krimpen. Want groot of klein: elke groene stap telt.

Krimpen Duurzaam werkt samen met experts

Wij werken samen met 2 energieloketten. Die helemaal op de hoogte zijn van de nieuwste kennis over het verduurzamen van huizen.

Wij betalen hen – net als veel andere gemeentes – zodat hun experts onafhankelijk onderzoek kunnen doen. En jij goed advies krijgt, dat niet afhankelijk is van commerciële installatiebedrijven of leveranciers.

Samen organiseren we acties die jou helpen je huis te verduurzamen of energie te besparen. En als inwoner van Krimpen mag jij hun al je vragen stellen over duurzamer wonen. Klik op de links voor de contactgegegevens.

Kom bij ons langs!

Wij helpen je graag online. Hier op de website, op Instagram, Facebook en Linkedin. Maar je kunt ook bij ons langskomen. Kijk hier voor de locatie en openingstijden van Loket Krimpen Duurzaam.

Je vindt ons ook vaak bij evenementen in Krimpen aan den IJssel. Stap gerust eens op ons af. Met je vragen, ideeën of gewoon een gezellig, groen praatje.