Afval scheiden

Om afval een nieuwe kans te geven, is goed scheiden belangrijk. En daar helpt iedereen aan mee. Thuis, op werk en op school. Zo kunnen we grondstoffen steeds opnieuw gebruiken. Om er weer nieuwe spullen van te maken. Dat is beter voor de planeet en dus ook beter voor ons. 

Grote bergen afval, daar wordt niemand vrolijk van. Daarom willen we ons afval in Krimpen zo goed mogelijk scheiden. Zo gaan grondstoffen niet verloren, maar krijgen ze een tweede kans. Afval scheiden kan best ingewikkeld lijken. Dus maken we het jou graag makkelijk.

Goed scheiden met de app van Cyclus

Weet jij  niet in welke afvalbak of container iets thuishoort? In de app van Cyclus zoek je dat zó op. In deze app zie je ook precies welk soort afval op welke dag wordt opgehaald. Zo weet je meteen wanneer je de container aan de straat moet.

Mobiele Milieustraat

Bij de Mobiele Milieustraat op de markt breng je makkelijk het afval weg dat niet bij het restafval hoort.

  • klein grof huishoudelijk afval
  • klein chemisch afval  (zoals verfblikken, batterijen)
  • elektrische apparaten (zoals een föhn)
  • hard plastic (zoals speelgoed, plantenpotten)

Als het in een grote boodschappentas past, mag je het komen brengen. Groter afval hoort thuis bij de het Grondstoffencentrum (Stormsweg 11).

De Mobiele Milieustraat staat elke 3e dinsdag van de maand op de markt. Kijk in onze agenda wanneer de Mobiele Milieustraat er weer is. Dat staat ook in de afval-app van Cyclus.