Isoleren als huurder

Als huurder ben je niet de eigenaar van je huis. Voor groot onderhoud is de eigenaar vaak verantwoordelijk. Toch kun je zelf wel stappen zetten om je huis beter te isoleren.

Waarom je huis isoleren?

Isoleren zorgt dat er minder warmte ‘weglekt’ uit je huis. Zo gebruik je dus minder energie om je huis te verwarmen. En dat scheelt weer op je energierekening. Ook woon je vaak fijner in een geïsoleerd huis. Je hebt minder last van koude tocht in de winter. En je huis blijft in een warme zomer juist beter koel.

Je huis isoleren als huurder

De verhuurder is verantwoordelijk voor groot onderhoud aan jouw huurwoning. Maar ook als huurder kun je stappen zetten om je huis te isoleren. We zetten op een rij wat je zelf kunt doen. Zonder grote verbouwingen in huis. En zonder dat het veel geld kost. Nu de energieprijzen zo hoog zijn, verdien je deze maatregelen nog sneller terug.

  • Kieren en naden dichtmaken: producten om dat te doen, vind je bij de lokale bouwmarkt. Bestel je graag online? De WoonWijzerWebshop heeft veel producten om je huis te isoleren, zoals tochtstrips.
  • Radiatorfolie plaatsen: spiegelend folie dat warmte weerkaast. Je plakt het achter je radiator op de muur. Of met magneten achterop de radiator. Zo straalt de warmte van je radiator beter je kamer in. En niet naar de (buiten)muur waar de radiator tegenaan zit.
  • Isolerend raamfolie plakken: dit folie verbetert enkel glas tot de werking van oud dubbel glas. En de werking van oud dubbel glas tot die van HR-glas.
  • Leidingen isoleren: de verwarmingsbuizen die door je huis lopen, kun je isoleren. Zo geeft het water de warmte pas op de plek waar jij dat wilt: bij je radiator. Dat doe je met speciale buisisolatie, die je vastplakt met speciaal tape.
  • Brievenbusborstel plaatsen:  heb je een brievenbus in de voordeur? Met een brievenbusborstel komt er minder tocht binnen. En lekt er minder warmte weg uit je huis.

Bekijk de informatie van het Regionaal Energieloket voor huurders

Het Regionaal Energieloket heeft tips voor energiebesparing speciaal voor huurders.

50 snelle bespaartips

Download ook het boekje met 50 snelle bespaartips. Deze tips kun je toepassen zonder grote verbouwingen in huis. Alle tips besparen meteen energie en dus ook geld.

Dit doet de gemeente

Veel huurwoningen in Krimpen zijn eigendom van woningcorporatie QuaWonen. De gemeente maakt afspraken met QuaWonen over het verduurzamen van huizen. Woon jij in een huis van een woningcorporatie? En wil je weten wat de plannen zijn voor het energiezuinig maken van jouw huis? Neem dan contact op met je woningcorporatie zelf.

Krijg bezoek van een Energiefixer

Energiefixers helpen huurders in Krimpen. Zij komen thuis langs en geven tips om energie te besparen. En voeren meteen een paar maatregelen uit. Waarmee je meteen energie bespaart. Zoals het plaatsen van ledlampen, tochtstrips, radiatorfolie of een radiatorventilator. Meld je snel aan voor dit gratis aanbod.