Ik wil
Minder afval

In Krimpen willen we dat afval in 2050 niet meer bestaat. Hoe? Door al ons afval steeds opnieuw gebruiken. Samen gaan we voor een circulaire economie, waarin elk materiaal of product steeds een nieuwe bestemming krijgt. Zo zorgen we dat onze wereld schoon en leefbaar blijft. En dat er ook voor generaties na ons genoeg overblijft.

Ik wil Minder afval
Afval besparen

Wat gooien we eigenlijk veel weg hè? Let maar eens op hoe vaak die prullenbak opengaat elke dag. Wil jij ook minder afval? Kies voor minder wegwerp en meer herbruikbare spullen. En let op de verpakkingen die je allemaal in huis haalt.


Lees meer >
Afval scheiden

Om afval een nieuwe kans te geven, is goed scheiden belangrijk. En daar helpt iedereen aan mee. Thuis, op werk en op school. Zo kunnen we grondstoffen steeds opnieuw gebruiken. Om er weer nieuwe spullen van te maken. Dat is beter voor de planeet en dus ook beter voor ons. Want grote bergen afval, daar wordt toch niemand vrolijk van?


Lees meer >
Repareren & hergebruik

Spullen kapot? Zomaar weggooien is zonde. Repareer ze. Of maak iemand anders blij met spullen die jij niet meer gebruikt. Wij helpen jou aan minder afval en meer hergebruik.


Lees meer >
Lenen & delen

Niet alles wat je gebruikt, hoef je zelf te hebben. Spullen die je maar af en toe nodig hebt, kun je ook lenen of delen. Dat is niet alleen duurzaam, maar bespaart je ook geld en ruimte in huis.


Lees meer >
Minder zwerfafval

Een schone buurt is een plezier voor iedereen. En samen kunnen we zorgen voor die schone straten, zonder zwerfafval. Daarmee doen we de natuur én onszelf een plezier. Het begint natuurlijk met geen afval op straat gooien. Wil je nog een stap zetten? Help dan mee om zwerfafval op te ruimen.

Minder zwerfafval
Oude apparaten opgehaald bij de E-waste Race in Krimpen:
6542