Ik wil
Minder afval

In Krimpen willen we dat afval in 2050 niet meer bestaat. Hoe? Door al ons afval steeds opnieuw gebruiken. Samen gaan we voor een circulaire economie, waarin elk materiaal of product steeds een nieuwe bestemming krijgt. Zo zorgen we dat onze wereld schoon en leefbaar blijft. En dat er ook voor generaties na ons genoeg overblijft.

Ik wil Minder afval
Afval besparen

Wat gooien we eigenlijk veel weg hè? Let maar eens op hoe vaak die prullenbak opengaat elke dag. Wil jij ook minder afval? Dat begint bij minder wegwerpspullen. Kies voor spullen die je keer op keer kunt gebruiken. Geen wegwerpbekers en broodzakjes. Maar een herbruikbare fles en broodtrommel mee. Let ook eens op de verpakkingen die bij het vuilnis verdwijnen. Zo min mogelijk weggooien wordt zomaar een leuke uitdaging.

Afval besparen
Afval scheiden

Om afval een nieuwe kans te geven, is goed scheiden belangrijk. En daar helpt iedereen aan mee. Thuis, op werk en op school. Zo kunnen we grondstoffen steeds opnieuw gebruiken. Om er weer nieuwe spullen van te maken. Dat is beter voor de planeet en dus ook beter voor ons. Want grote bergen afval, daar wordt toch niemand vrolijk van?


Lees meer >
Repareren & hergebruik

Spullen kapot? Zomaar weggooien is zonde. Repareer ze. Of maak iemand anders blij met spullen die jij niet meer gebruikt. Wij helpen jou aan minder afval en meer hergebruik.


Lees meer >
Oude apparaten opgehaald bij de E-waste Race in Krimpen:
6542