Ik ben
Huiseigenaar

Heb jij een eigen huis? Dan kun je zelf kiezen hoe je dat energiezuinig en duurzamer maakt. Dat is niet alleen  goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. We inspireren jou om een volgende, groene stap te zetten. In huis, in je tuin en op andere gebieden in je leven. Van minder afval tot duurzaam eten. Deze keuze is aan jou!

Ik ben Huiseigenaar

Zet jouw stap als huiseigenaar!

Stap 1
Download 50 snelle bespaartips
Download 50 snelle bespaartips

We verzamelden 50 slimme en snelle tips om energie te besparen. Iedereen kan ermee aan de slag. Want je huis aanpassen is niet nodig.

Stap 2
Doe de snelle HuisScan
Doe de snelle HuisScan

Wil je weten wat duurzame maatregelen jou opleveren? Doe de HuisScan op het website van het Regionaal Energieloket. Vul een paar gegevens over je huis in. En ontdek waarmee jij het best kunt beginnen met verduurzamen.

Stap 3
Vraag subsidie aan
Vraag subsidie aan

De gemeente en de landelijke overheid geven subsidie voor het verduurzamen van jouw huis. Zo wordt het energiezuinig maken van je huis nog aantrekkelijker.

Meestgestelde vragen door huiseigenaren
Heb ik nieuwe pannen nodig als ik ga koken op inductie?

Dat is niet altijd nodig. Sommige pannen zijn al geschikt. Dat test je zo.

  1. Probeer of een magneet blijf plakken op de bodem van je pan.
  2. Blijft de magneet plakken? Dan kun je de pan op inductie gebruiken.

Deze pannen kun je vaak nog gebruiken:

  • gietijzeren pannen;
  • pannen met een dikke bodem;
  • pannen die je nog niet lang op gas gebruikt.
Wat is een goed bedrijf dat dat me kan helpen met duurzame maatregelen?

Het Regionaal Energieloket heeft een lijst van goede en betrouwbare vakspecialisten uit de omgeving. Die jou kunnen helpen met het verduurzamen van je huis of pand.

Waarom zou ik mijn regenpijp afkoppelen?

Door je regenpijp af te koppelen, stroomt regenwater de grond in en niet naar het riool. Zo loopt het langzamer weg. Dat is goed voor de planten en de natuur in droge tijden. Als het hard regent, belast je het riool minder. Dat scheelt wateroverlast.

Hoe vergroen ik mijn balkon?

Leuk dat je gaat voor een groen balkon! Dat is goed voor de natuur, de dieren en ook nog fijn om naar te kijken. Lees onze tips voor planten op het balkon, het hele jaar door.

Waar kan ik subsidie voor krijgen als huiseigenaar?

Op deze pagina vind je alles over de subsidies die je als huiseigenaar kunt aanvragen.

Wie kan mij helpen energie besparen?

Wij werken samen met het Regionaal Energieloket. Daar vind je snelle tips die meteen een energiebesparing opleveren. Je kunt hun experts ook al jouw eigen vragen stellen.