Huiseigenaar
Huurder
Energie
Deelauto’s in Krimpen aan den IJssel

Deelauto’s in Krimpen aan den IJssel

Auto's zijn handig, maar staan vaak een groot deel van de dag stil. Daarom kan een deelauto gebruiken slim zijn. In Krimpen aan den IJssel zijn nu ook deelauto's te huur.

Een deelauto is vaak goedkoper

Als je minder dan 10.000 kilometer in een jaar rijdt, is een deelauto vaak goedkoper. Het hebben van een auto is namelijk duur. Je betaalt niet alleen benzine (of elektriciteit) per kilometer. Er zijn ook veel vaste kosten. Zoals wegenbelasting en een autoverzekering. Ook betaal je voor de APK-keuring, onderhoud en reparaties.

Waarom is een deelauto duurzaam?

Een auto staat een groot deel van de dag stil. Dat is best zonde, want het maken van een auto kost veel grondstoffen. Een auto delen is daarom duurzaam: elke auto wordt vaker gebruikt, daarom hoeven we er minder te maken. Het scheelt ook parkeerplekken als we auto’s gaan delen.

Gebruik een deelauto in Krimpen aan den IJssel

Je kunt nu op drie plekken in Krimpen aan den IJssel een deelauto huren. deKijk hier waar de deelauto’s in Krimpen staan.

Meer manieren om een auto te delen

  • Leen een auto van vrienden, familie of de buren.
  • Er zijn ook bedrijven waar je als privépersoon een auto kan verhuren of juist huren.

Het allerduurzaamst is natuurlijk om te lopen, fietsen of met het openbaar vervoer te reizen. Maar het is fijn dat je in Krimpen nu ook duurzamer met de auto kunt rijden.