Aan de slag met
Jouw groene buurt

Hoe groener de buurt, hoe meer leven. Heb je zelf geen tuin of balkon? Of wil je jouw groene vingers inzetten voor de rest van de buurt? Dat kan. In Krimpen zijn er volop kansen om jouw buurt groener te maken.

Aan de slag met Jouw groene buurt
Adopteer een boomspiegel

Een boomspiegel is dat stukje grond rond de stam van een boom op straat. Precies genoeg ruimte voor een mini-tuintje! In Krimpen kun jij een boomspiegel adopteren. Dat betekent dat jij dat stukje zelf mag beplanten en onderhouden. Maak er buffet voor bijen en vlinders van. Of vul het met kruiden om met de buurt van te plukken. Vul dit formulier in als jij een boomspiegel wilt verzorgen. En lees hier de voorwaarden alvast door.

Adopteer een boomspiegel
Ga voor een geveltuin

Een geveltuin is een smalle strook groen langs een huis of ander gebouw. Zo geef je ook met weinig ruimte planten een mooie plek. Wil jij ook een geveltuin om zelf te beplanten en te onderhouden? Op je eigen grond mag dat natuurlijk altijd. Wil je een geveltuin aanleggen op gemeentegrond? Dan is het belangrijk om dat vooraf te melden bij de gemeente. Er zijn een paar regels, bijvoorbeeld dat de stoep breed genoeg blijft. Lees hier de voorwaarden alvast door.

Ga voor een geveltuin
Verzorg gemeentegroen

Je kunt in Krimpen een stuk gemeentegroen tot 100m² adopteren. De grond blijft van de gemeente en blijft voor iedereen toegankelijk. Maar jij beheert en verzorgt het stuk plantsoen samen met je buurtgenoten. Natuurlijk kan de gemeente jullie daarbij helpen, met tips en advies over onderhoud. Ook blijven we de bomen in jullie stuk groen onderhouden.

Verzorg gemeentegroen
Deel jouw idee

We zijn benieuwd naar jouw plannen voor een groenere buurt. Heb je al een concreet idee? Vul dan het formulier in en stuur het op naar de gemeente. Mailen mag natuurlijk ook! Of neem gewoon eens contact met ons op. Dan praten we samen over alle groene mogelijkheden.

Deel jouw idee