Huiseigenaar
Energie
Stappenplan zonnepanelen

Stappenplan zonnepanelen

Wil jij zonnepanelen op je huis leggen? Met dit handige stappenplan regel jij zonnepanelen op je eigen dak.

Stap 1: Bepaal of jij zonnepanelen kunt leggen

Op de website van Milieu Centraal ontdek je snel en makkelijk of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. En ook hoeveel je er ongeveer nodig hebt en wat ze kunnen opleveren in jouw situatie.

Tip: Heb je weinig ruimte om zonnepanelen te leggen? Dan kun je kiezen voor zonnepanelen met een hoog rendement. Die zijn duurder om te kopen. Maar leveren wel meer zonne-energie op per oppervlakte.

Stap 2: Kies een goed bedrijf voor zonnepanelen

Bij het Regionaal Energieloket vind je goede en betrouwbare bedrijven uit Krimpen en omgeving. Voor het leggen van zonnepanelen en andere duurzame maatregelen.

  • Bekijk online beoordelingen van een bedrijf.
  • Vraag naar ervaringen van buren of bekenden.

Stap 3: Vraag offertes aan voor zonnepanelen

Het is altijd slim om offertes te vragen bij verschillende bedrijven die zonnepanelen leggen. Zo kun je de prijzen en het aanbod goed vergelijken. Kies bijvoorbeeld 3 zonnepanelenbedrijven en kijk naar het verschil in hun aanbod en de prijs.

Stap 4: Vraag subsidie voor zonnepanelen aan

In Krimpen aan den IJssel kun je tot €500 subsidie krijgen voor zonnepanelen, als je die samen met iemand uit de buurt aanlegt. Bekijk de voorwaarden van de subsidie voor zonnepanelen vóór je akkoord geeft op een offerte.

Tip: Zijn zonnepanelen te duur om in 1 keer te betalen? Misschien is de Duurzaamheidslening van gemeente Krimpen aan den IJssel iets voor jou.

Stap 5: Kies een bedrijf

Kies altijd voor een bedrijf dat bij jou thuis langskomt om de situatie te bekijken. Dat noemen ze een ‘schouw’. Zo weet je dat je bij het installeren van de zonnepanelen niet voor verrassingen komt te staan.

Stap 6: Meld de zonnepanelen aan bij Stedin

Is de installatiedatum bekend? Meld dan de zonnepanelen aan bij de netwerkbeheerder. In Krimpen is dat Stedin. Zo kun je de elektriciteit die je zelf niet gebruikt, terugleveren aan het elektriciteitsnet.

Stedin kijkt meteen of je een nieuwe (slimme) meter nodig hebt voor je zonnepanelen. Als dat zo is, krijg je van Stedin gratis een nieuwe meter.

Heb je nog vragen over het leggen van zonnepanelen?

Kom langs bij loket Krimpen Duurzaam. We helpen je graag op weg!