Aan de slag met
Repareren & hergebruik

Geef spullen een tweede kans. Door ze te repareren of opnieuw te gebruiken. Dat scheelt een heleboel afval. En zorgt dat we minder nieuwe grondstoffen hoeven te gebruiken. Win-win!

Aan de slag met  Repareren & hergebruik

Tweedehands spullen: kopen, verkopen en weggeven

Nieuw is niet altijd nodig. Geef gebruikte spullen een extra leven. Door tweedehands te kopen, verkopen of spullen door te geven. Aan iemand die ze goed kan gebruiken.

  • Weggeefhoek Krimpenerwaard: geef spullen die je niet meer nodig hebt gratis weg in deze Facebookgroep. Zo komen ze zeker goed terecht. Misschien geeft iemand anders weer iets weg wat jij goed kunt gebruiken.
  • Kringloop: koop tweedehands bij Kringloop Krimpen (Binnenweg 5A) of breng er spullen naartoe. Of naar één van de andere kringloopwinkels in de omgeving van Krimpen.
  • Ketting Kledingruil: tientallen vrouwen in Krimpen geven tweedehands kleding aan elkaar door. Meld je aan, dan krijg jij de kledingtassen ook langs. Haal er iets moois uit en stop er iets bij. Dan maak je een ander weer blij met kleding die jij niet meer draagt.
  • Marktplaats: koop en verkoop spullen tweedehands. Je kunt een maximale afstand instellen als je zoekt op Marktplaats. Zodat je alleen spullen uit Krimpen te zien krijgt. Dan kun je ze misschien wel lopend of op de fiets ophalen.

Repair Café helpt je spullen repareren

2 keer per maand helpen de vrijwilligers van het Repair Café Krimpen aan den IJssel je met het repareren van apparaten en andere kapotte spullen. Dat doen ze helemaal gratis. Kom gezellig langs.

Locatie: Buurtkamer De Vijverhoek (Lage Vijver 1)
Open op: 

  • 1e woensdag van de maand
  • 3e woensdag van de maand

In onze agenda vind je de data van de komende Repair Cafés.

Geef aan Stichting Kracht door Delen

Stichting Kracht door Delen geeft spullen een tweede leven. Heb je dingen die je niet meer gebruikt? Zij zorgen dat jouw tweedehands spullen terecht komen waar ze nodig zijn.