Repareren & hergebruik

Geef spullen een tweede kans. Door ze te repareren of opnieuw te gebruiken. Dat scheelt een heleboel afval. En zorgt dat we minder nieuwe grondstoffen hoeven te gebruiken. Win-win!

Tweedehands spullen: kopen, verkopen en weggeven

Nieuw is niet altijd nodig. Geef gebruikte spullen een extra leven. Door tweedehands te kopen, verkopen of spullen door te geven. Aan iemand die ze goed kan gebruiken.

  • Weggeefhoek Krimpenerwaard: geef spullen die je niet meer nodig hebt gratis weg in deze Facebookgroep. Zo komen ze zeker goed terecht. Misschien geeft iemand anders weer iets weg wat jij goed kunt gebruiken.
  • Kringloop: koop tweedehands bij Kringloop Krimpen (Binnenweg 5A) of breng er spullen naartoe. Of naar één van de andere kringloopwinkels in de omgeving van Krimpen.
  • Ketting Kledingruil: tientallen vrouwen in Krimpen geven tweedehands kleding aan elkaar door. Meld je aan, dan krijg jij de kledingtassen ook langs. Haal er iets moois uit en stop er iets bij. Dan maak je een ander weer blij met kleding die jij niet meer draagt.
  • Marktplaats: koop en verkoop spullen tweedehands. Je kunt een maximale afstand instellen als je zoekt op Marktplaats. Zodat je alleen spullen uit Krimpen te zien krijgt. Dan kun je ze misschien wel lopend of op de fiets ophalen.

Laat spullen gratis ophalen door ByeWaste

Spullen die nog goed zijn, horen niet bij het restafval. Daarom haalt Byewaste jouw spullen gratis thuis op in Krimpen.

  • Textiel: schone en droge kledingstukken en ander textiel.
  • Elektronica: kleine apparaten. Alles met een batterij of stekker.
  • Mix: kleine voorwerpen die u anders naar de kringloop zou brengen. Zoals boeken, speelgoed, keukenspullen en decoratie voor in huis.

Wat nog goed is, gaat naar de kringloop. Wat niet meer goed is, haalt afvaldienst Cyclus uit elkaar. Zodat de grondstoffen nog goed gebruikt worden.

Lees meer over ByeWaste. Of plan meteen jouw ophaalafspraak in.

Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat staat elke 3e dinsdag van de maand op de markt in Krimpen aan den IJssel. Lever hier klein afval in dat niet bij het restafval thuishoort. Bijvoorbeeld batterijen, kapotte lampen of frituurvet. Als het in een boodschappentas past, mag je het hier inleveren.

Je vindt de komende data van de Mobiele Milieustraat in onze agenda. Of in de afval-app van Cyclus.

Repair Café helpt je spullen repareren

2 keer per maand helpen de vrijwilligers van het Repair Café Krimpen aan den IJssel je met het repareren van apparaten en andere kapotte spullen. Dat doen ze helemaal gratis. Kom gezellig langs.

Locatie: Buurtkamer De Vijverhoek (Lage Vijver 1)
Openingstijden: 

  • 1e woensdag van de maand
  • 3e woensdag van de maand

In onze agenda vind je de data van de komende Repair Cafés.