Aan de slag met
Jouw groene tuin

Meer groen in Krimpen? Begin met meer planten in jouw eigen tuin. Of op het balkon natuurlijk. Alle kleine beetjes helpen. Zo steun jij niet alleen de natuur en de dieren in Krimpen. Je maakt je buurt ook mooier voor jezelf en je buurtgenoten.

Aan de slag met Jouw groene tuin
Zet planten in je tuin

Groen is overal goed voor:

  • Het houdt je tuin koeler in een hete zomer.
  • Regenwater loopt beter weg. Dat scheelt overlast.
  • Dieren vinden er eten en een schuilplaats.
  • Het ziet er gewoon mooi en gezellig uit!

Heb je nog geen groene vingers? Elke plant telt, dus begin gewoon klein.

Zet planten in je tuin
Boek de Tegeltaxi

Wil jij van je tegels af? Goed idee! Zet er planten voor in de plaats. Dan komt de Tegeltaxi jouw oude tegels gratis ophalen. Je tegels tellen meteen mee voor het NK Tegelwippen.


Lees meer >
Ga voor een groen dak

Heb jij een plat dak? Dat is een prima plek voor planten. Goed voor de bijen en vlinders. Het vangt regenwater op en houdt je huis lekker koel. Groene daken zijn vaak begroeid met vetplantjes (sedum). Die kun je prima combineren met zonnepanelen.

Ga voor een groen dak
Vergroen je oprit

Heb jij geen voortuin maar een oprit? Ook die kun je vergroenen met planten. Bestraat je oprit met grasbetontegels, waar planten doorheen groeien. Die gebruiken we ook op parkeerplaatsen in Krimpen. Ook mooi: zet sedumplanten aan de zijkant en het midden van je oprit. Die kun je kopen in de vorm van handige matten.

Vergroen je oprit
Geef dieren de ruimte

Dieren houden van rommelige hoekjes. Daar kunnen ze schuilen, een nest bouwen of rustig eten. Elke dag snoeien, knippen en wieden is dus zeker niet nodig. Hoe meer verschillende planten, hoe meer te eten. Ook uitgebloeide planten kun je nog even laten staan. Daar zitten zaden in voor de vogels. Laat de natuur in jouw tuin maar een beetje haar gang gaan.

Geef dieren de ruimte
Wist je dat ...
Wist je dat ...
Biologische planten en bloemen beter zijn voor bijen en vlinders?
Neem een regenton

Met een regenton van je water op als het regent. Dat gebruik je in droge tijden weer om je planten water te geven. Er zijn allerlei soorten regentonnen: van groot tot klein en in verschillende kleuren en vormen. Er is dus altijd wel een regenton die past bij jouw huis.

Neem een regenton