Ik wil
Vergroenen

Groen is goed voor Krimpen. Een groene omgeving is niet alleen fijn om in te wonen, te werken en te leven. Meer groen zorgt ook dat Krimpen zich beter kan aanpassen aan het veranderende klimaat.

Ik wil Vergroenen
Droogte & hitte

Het klimaat verandert. We krijgen te maken met extremer weer. Met hevige regenbuien. Maar ook langere periodes die heet en droog zijn. Daaraan moeten we ons aanpassen. Dat noemen we: klimaatadaptatie. Als we in Krimpen een straat opnieuw inrichten, houden we daar rekening mee. Zo maken we Krimpen klaar voor de toekomst.


Lees meer >
Groen in jouw tuin

Van een groene tuin of planten op het balkon word je toch gewoon vrolijk? En je helpt er de dieren en natuur in Krimpen ook nog mee vooruit. Hoe groot of klein jouw buiten ook is: een plant past altijd!


Lees meer >
Vergroen jouw buurt

In een groene buurt is het fijn wonen. Wil jij helpen je buurt te vergroenen? Daarvoor krijg je in Krimpen alle kans. Adopteer bijvoorbeeld een stuk groen van de gemeente. Of zorg juist voor éxtra groen in de buurt, bijvoorbeeld met een buurtmoestuin. Zo maak jij samen met je buren je buurt nog mooier, groener en gezonder.


Lees meer >
Gewipte tegels in Krimpen:
5398
Wist je dat ...
Wist je dat ...
In een tuin met planten regenwater beter wegloopt.
Meestgestelde vragen over vergroenen en water
Waarom zou ik mijn regenpijp afkoppelen?

Door je regenpijp af te koppelen, stroomt regenwater de grond in en niet naar het riool. Zo loopt het langzamer weg. Dat is goed voor de planten en de natuur in droge tijden. Als het hard regent, belast je het riool minder. Dat scheelt wateroverlast.

Hoe vergroen ik mijn balkon?

Leuk dat je gaat voor een groen balkon! Dat is goed voor de natuur, de dieren en ook nog fijn om naar te kijken. Lees onze tips voor planten op het balkon, het hele jaar door.