Opwekken als huiseigenaar

Zelf duurzame energie opwekken wordt steeds makkelijker. Zo bespaar je op je energierekeing. En ben je minder afhankelijk van je energieleverancier.

Waarom duurzame energie opwekken?

Door zelf duurzame energie op te wekken, ben je minder afhankelijk van je energieleverancier. Zonnepanelen zijn de bekendste manier om zelf groene stroom op te wekken. Hoe hoger de energieprijs, hoe sneller je zonnepanelen terugverdient.

Energie opwekken als huiseigenaar

Zelf energie opwekken kan op verschillende manieren. Zo kun je kiezen wat past bij jouw huis en situatie.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de bekendste manier om zelf groene stroom op te wekken. De panelen liggen meestal op het dak. Een omvormer zet de energie uit het zonlicht om in de stroom die jouw apparaten nodig hebben. In Krimpen krijg je tot €500 subsidie als je samen met je buren zonnepanelen legt.

Zonneboiler

Met een zonneboiler verwarm je water met de energie uit de zon. Er liggen buizen met vloeistof op het dak, die de zon opwarmt. De warme vloeistof verwarmt daarna het water in het voorraadvat. Met dat water kun je bijvoorbeeld douchen. Een zonneboiler is vaak vooral voordelig als jouw huishouden veel warm water gebruikt.

Windenergie

Als huiseigenaar kun je ook windenergie opwekken, met een kleine windturbine. Dat wordt nog minder vaak gebruikt. Daarom doen we er in Krimpen nu een test mee. Zodat we beter weten of deze turbines het geld waard zijn.

Subsidie voor zonnepanelen in Krimpen

In Krimpen aan den IJssel kun je subsidie voor zonnepanelen aanvragen. We geven  tot €500 subisdie als je samen met buren zonnepanelen legt. Lees hier alles over deze subsidie en de voorwaarden.

Duurzaamheidslening voor zonnepanelen

Zijn zonnepanelen te duur om in 1 keer te betalen? Misschien is de Duurzaamheidslening van gemeente Krimpen aan den IJssel iets voor jou.

 

Wist je dat ...
Wist je dat ...
Het Regionaal Energieloket een lijst van bedrijven heeft die jou kunnen helpen met duurzame maatregelen?