Huiseigenaar
Huurder
Circulair
Maak van zwerfafval opruimen een feestje

Maak van zwerfafval opruimen een feestje

Zwerfafval opruimen geeft een goed gevoel. Je helpt de natuur een handje en maakt je buurt mooier. Met deze tips maak je deze groene daad extra leuk.

Doe het tijdens een wandeling

Combineer het nuttige met het gezonde: neem een prikstok mee op je favoriete wandeling door Krimpen. Zo krijg je beweging en een dubbel zo goed gevoel.

Maak er een uitdaging van

Probeer elke dag – of elke keer dat je op straat bent – 1 stuk afval op te rapen. Ook leuk: maak er foto’s van, zo zie je goed welk verschil jij maakt. Je kunt ze delen op sociale media met de hashtag #zwerfie. Dat doen veel meer mensen in Nederland.

Extra tip: zorg dat er altijd een zakje bij je hebt. Zo kun je afval hygiënisch opruimen, ook als er geen prullenbak in de buurt is.

Rapen is romantisch

Gaat jouw hart sneller kloppen van een schone straat? Nodig jouw date of grote uit voor een opruimafspraakje. Samen een groene daad doen is hartstikke romantisch!

Doe het samen!

Krimpen heeft een heel leuke opruimclub: KrimpenSchoon. Met enthousiaste vrijwilligers die eens per maand afvalprikken in een anders deel van Krimpen. Je kunt elke maand meedoen of gewoon een keer aansluiten.

Je kunt natuurlijk ook een opruimactie organiseren met je buren of familie. Maak er een gezellig moment van met iets te drinken en wat lekkers.