Kies voor
Duurzaam vervoer

Duurzamer reizen door Krimpen heeft veel voordelen. Minder files, schone lucht. En kies jij voor fietsen of wandelen in plaats van de auto? Dan is dat nog gezond ook! Ontdek hoe jij groener reist door Krimpen en daarbuiten.

 

Kies voor Duurzaam vervoer
Fietsen en lopen

Wandelen of de fiets pakken zijn de duurzaamste manieren om te reizen in Krimpen. En je krijgt meteen beweging en frisse lucht. Gelukkig is in Krimpen eigenlijk alles op fietsafstand. Met nieuwe fietsstraten maken we het fietsers makkelijk. In die straten zijn auto’s te gast en krijgen fietsers alle ruimte.

Fietsen en lopen
Met het OV

Reis jij met de bus? Dan ben je groen bezig. Het openbaar vervoer is een duurzamere manier van reizen. Door Krimpen aan den IJssel rijden de elektrische bussen van de RET. Die zijn extra duurzaam, want ze stoten minder CO2 en geen uitlaatgassen uit.

Met het OV
Een auto delen

De meeste auto’s staan een groot deel van de dag stil. Een auto delen heeft veel voordelen. Als je minder dan 10.000 kilometer per jaar rijdt, is het vaak voordeliger. Er zijn nu ook deelauto’s in Krimpen aan den IJssel.


Lees meer >
Openbare laadpalen in Krimpen
110
Elektrisch rijden

Een elektrische auto is duurzamer dan een auto op benzine of diesel. Ook als je meerekent hoeveel CO2 het kost om een auto te maken. Na ongeveer 39.000 kilometer rijden is de elektrische auto duurzamer. Dat is gemiddeld na ongeveer 4 jaar. Een elektrische auto stoot ook geen uitlaatgassen uit. Zo blijft de lucht in Krimpen schoner.

Elektrisch rijden