Huiseigenaar
Huurder
Circulair
Gezondheid
Eten redden en geld besparen

Eten redden en geld besparen

Eten verspillen kost geld. Terwijl eten en drinken redden juist geld kan besparen. Doe duurzaam en goedkoper boodschappen in Krimpen aan den IJssel.

Korting bij de supermarkt

Let eens op kortingsstickers in de supermarkt. Die plakken winkels op producten die snel opmoeten. Invriezen kan vaak nog wel gewoon. Andere supermarkten hebben een kortingsbak voor dit soort eten en drinken. De moeite waard om daar tijdens het boodschappen doen even langs te lopen!

Too Good To Go

Met de app Too Good To Go haal je overgbleven eten bij lokale winkels, bakkerijen of horeca. Ook in Krimpen doen verschillende winkels mee. Vaak is het een verrassingspakket. Want ondernemers weten natuurlijk niet van te voren wat er precies overblijft.

Het eten is altijd nog goed op de dag dat je het ophaalt. Vaak moet het wel snel op. Is het teveel? Kijk of je het kunt delen met iemand anders. Of stop de rest in de vriezer.

Foodello

Bij de webshop Foodello bestel je eten dat anders verspild zou worden. Dat kan zijn omdat de houdbaarheidsdatum eraan komt. Of bijvoorbeeld omdat een product een oude verpakking heeft. Weggooien is dan natuurlijk nergens voor nodig.

Extra tips om geld te besparen op boodschappen

  • Kijk voor je boodschappen doet wat je nog in huis hebt. In de keukenkastjes, de koelkast en de vriezer.
  • Maak een boodschappenlijstje. Zo koop je alleen wat je nodig hebt. En hoef je niks weg te gooien.
  • Laat je niet verleiden door lage prijzen. Koop alleen wat je echt gebruikt – ook met korting. Anders verspil je nog steeds geld en eten.