In de koelkast kun je de meeste restjes 2 dagen bewaren. In de vriezer zijn de meeste restjes 3 maanden houdbaar. En er is verrassend veel dat je prima in kunt vriezen.
Groente en fruit uit de vriezer zijn minstens net zo gezond als vers. En ook veel langer houdbaar. Je kunt makkelijk de juiste porties uit de vriezer halen. Zo maak je precies genoeg klaar en voorkom je verspilling.
We willen geen voedsel verspillen, maar ook geen energie. Een laagje ijs van 2 mm zorgt al dat je vriezer 10% extra elektriciteit gebruikt. Ontdooi je vriezer dus regelmatig. Het liefst op een koude dag. Dan zet je de producten die erin zitten gewoon even buiten.
Laat je vriesproducten in de koelkast ontdooien en niet op het aanrecht. Dat duurt wat langer, maar zorgt wel dat de kou in je koelkast terecht komt. Die hoeft zo minder hard te koelen. Dat scheelt weer elektrictiteit!
Elke keer dat je de vriezer openmaakt, kost dat een beetje extra energie. Denk dus even na voor je de deur openmaakt. En haal in 1 keer alles uit je vriezer wat je nodig hebt.
Deel hem met ons op Instagram, Facebook of stuur ons een mailtje! De beste tips belonen we met een herbruikbare broodzak van Krimpen Duurzaam. Meedoen kan in de Verspillingsvrije Week (11 tot 17 september 2023).
Misschien vind je dit ook interessant