Huiseigenaar
Huurder
Circulair
3 tips voor een duurzame Koningsdag

3 tips voor een duurzame Koningsdag

Koningsdag is altijd een gezellig feest in Krimpen. Maar hoe vier je dat oranje feestje ook een beetje groen? Met deze tips maak je Koningsdag leuk en duurzaam.

Draag je outfit van vorig jaar

Ga jij van top tot teen in het oranje? Je feestelijk aankleden hoort er op Koningsdag toch wel een beetje bij. Maar elk jaar een nieuwe, oranje outfit is niet nodig. Draag gewoon je oranje kleding van vorig jaar. Toch liever wat nieuws? Ruil met een vriend of familie of neem een kijkje in de kringloop.

Scoor de leukste tweedehands koopjes

Geen Koningsdag zonder vrijmarkt. Dat komt goed uit, want er is weinig zo duurzaam als tweedehands kopen! Ook in Krimpen is er vrijmarkt, op het plein voor De Tuyter. Geef jij jouw spullen daar een tweede leven? Of ga je juist op jacht naar mooie, tweedehands spullen?

Extra tip: heb je na de vrijmarkt spullen over? Breng ze naar de kringloop. Op watismijnapparaatwaard.nl vind je nog meer kansen om spullen te recyclen.

Neem je eigen beker en bestek mee

Koningsdag is echt een buitenfeest. En daar hoort ook lekker eten en drinken bij. Op straat krijg je dat vaak in een wegwerpbeker of -servies. Door je eigen herbruikbare beker, bordje of bestek mee te nemen, spaar je dus heel wat afval uit.