Huurder
Gezondheid
Zo maak je de restjes van het kerstdiner op

Zo maak je de restjes van het kerstdiner op

Wat eet jij op 3e kerstdag? De restjes van het kerstdiner! Zo hoef je niks weg te gooien.

Vaak blijft er best wat eten over met kerst. En voedsel verspillen willen we natuurlijk niet. Met deze makkelijke gerechten tover je jouw restjes om in een heerlijke maaltijd. Dat is duurzaam én lekker. Eet smakelijk!

Dit zijn perfecte gerechten om restjes op te maken

  • Hapjesplank. De restjes van kerst zijn vaak extra feestelijk. Vul er een hapjesplank mee om samen van te genieten. Ook erg leuk met vrienden of de buren.
  • Soep. Daar kun je al je overgebleven groenten is kwijt. Maar dat laatste portie aardappels of rijst mag erdoor. Zo maak je makkelijk een goed vullende maaltijdsoep.
  • Bruschetta. Bak stukjes stokbrood op met knoflook en olijfolie. Beleg ze met restjes groente en je hebt een heerlijk hapje.
  • Taco’s of wraps. Die kun je vullen met wat je maar lekker vindt. Dus ook met wat er overblijft van kerst. Maak het af met een lekker sausje.
  • Springrolls. Het niet-gefrituurde broertje van de loempia is perfect om rauwkost op te maken. Rol alles wat je lekker vindt in een rijstvel. Heerlijk met pindasaus.
  • Plaattaart. Koop een simpele rol bladerdeeg en beleg die met restjes groenten, kaas of wat je maar overhebt. Lekker voor de lunch, maar ook voor ’s avonds met een salade erbij.
  • Restjeslunch. Werk je de dag na kerst? Organiseer dan een lunch met collega’s. Waarbij iedereen restjes meeneemt. Kun je meteen gezellig napraten over de feestdagen.

Foto: Samen Tegen Voedselverspilling