Huurder
Klimaat
Een groene tuin met een klein budget

Een groene tuin met een klein budget

WIl jij graag goedkoop een groene tuin aanleggen? Voor het vergroenen van je tuin heb je gelukkig echt niet zoveel geld nodig. Ontdek onze tuintips voor een klein budget.

Gratis Tegeltaxi in Krimpen

Meer groen begint met minder tegels. Haal je tegels uit je tuin en zet je er planten voor terug? Dan komt de Tegeltaxi in Krimpen aan den IJssel je tegels gratis ophalen.

Ruil en stek planten

Kamerplanten stekken doen veel mensen al. Maar ook veel tuinplanten kun je goed stekken, scheuren of vermeerderen. Zie je ergens een mooie plant in een tuin staan? Vraag aan de bewoner of je een stekje mag. Of misschien mag je in de herfst wel wat zaadjes hebben.

Zelf zaaien is goedkoper

Graszaad is goedkoper dan grasmatten. En bloemzaadjes zijn voordeliger dan planten om te kopen. Je moet dan even geduld hebben, maar dan heb je het ook wel helemaal zélf gedaan.

Biologisch op budget

Het is mooi als je kunt kiezen voor biologisch tuinieren. Want helaas zitten in ‘gewone’ planten vaak veel pesticiden. Die juist slecht zijn voor vlinders, bijen en andere insecten. Biologische tuinplanten zijn meestal wat duurder. Maar biologisch bloemzaad is vaak best betaalbaar.

Kies voor vaste planten

Eenjarige planten – de naam zegt het al – houden het maar 1 jaar vol. En elk jaar nieuwe planten kopen, dat kost natuurlijk veel geld. Kies daarom liever voor vaste planten, die elk jaar terugkomen en steeds groter groeien. Kijk ook eens naar inheemse planten. Die zijn sterk en beter aangepast aan ons klimaat en onze bodem. Meer kans op succes dus!

Leen je tuingereedschap

Heel veel tuingereedschap heb je maar af en toe nodig. Een heggeschaar of grasmaaier bijvoorbeeld. Koop die niet, maar leen ze van je buren. Je kunt ook samen aan het tuinieren gaan en elkaar helpen. Dat is nog gezelliger ook.

Koop tuinspullen tweedehands

Wil je wel iets kopen voor je tuin? Kijk eerst voor tweedehands tuingereedschap. In de kringloop, op Marktplaats of in de Krimpense verkoop- en weggeefgroepen op Facebook. Heb je een balkon? Scoor dan je potten tweedehands.