Huurder
Circulair
Zo geef je een duurzaam cadeau

Zo geef je een duurzaam cadeau

Tijdens de feestdagen verrassen we elkaar graag met cadeaus. Hoe geef je nou eigenlijk voor een duurzaam cadeau? Dit zijn drie groene tips.

Wil jij ook graag een duurzaam cadeau geven met de feestdagen? Met deze tips wordt het een groene Sint of Kerst. Al zijn deze duurzame tips natuurlijk het hele jaar te gebruiken. Elke verjaardag of feestdag weer!

Tip 1: geef een cadeau dat écht gebruikt wordt

Op het laatste moment op jacht naar een cadeau? Dat zorgt nog weleens voor miskopen. Kijk liever al wat langer van te voren uit naar een goed passend cadeau voor je kind, moeder, opa of vrienden. Kijk eens rond bij lokale ondernemers, zij zullen je met liefde adviseren.

Vroeg beginnen heeft nog een voordeel: zo kun je ook de kosten van de dure feestmaand een beetje spreiden.

Tip 2: geef een tweedehands cadeau

De tijd dat een tweedehands cadeau niet kon, is echt voorbij. Er zijn zoveel mooie spullen op de wereld. Zonde om ze niet te gebruiken. Speelgoed, boeken en nog veel meer: een rondje op Marktplaats of in de kringloop levert vaak de mooiste spullen op.

Ook slim: verkoop eerst spullen die je zelf niet meer gebruikt. Met de opbrengst koop je een mooi, tweedehands cadeau dat een nieuw leven verdient.

Tip 3: geef iets om te doen

Hoeveel speelgoed en spullen hebben we eigenlijk nodig? Samen iets doen is misschien wel een veel leuker cadeau. Geef dit jaar een belevenis in plaats van spullen. Dan heb je samen een herinnering die blijft.