Huiseigenaar
Huurder
Klimaat
Stapelmuur met planten van hergebruikte tegels.

Wat kun je doen met gewipte tegels?

Krimpen is flink aan het tegelwippen! Zo wordt het hier steeds een stukje groener. Maar wat doe je eigenlijk met de tegels die je overhebt?

Maak een stapelmuurtje

Stapel de tegels losjes op elkaar, met wat aarde ertussen. Zorg wel dat ze stevig staan. Met een paar rotsplantjes erbij wordt het fijne schuilplek voor insecten en andere kriebelbeestjes. Die hebben weer een nuttige taak voor het leven in jouw tuin.

Stapelmuur van tuintegels in aanbouw.

Bouw een kruidenspiraal

In een kruidenspiraal voelen al jouw kruidenplanten zich thuis. Bovenin zet je de planten die van droogte en zon houden, zoals oregano. Onderin de kruiden die liever natte voeten hebben, zoals munt. Je bouwt een kruidenspiraal van oude stenen en tegels.

Kruidenspiraal in buurttuin.

Tegeltaxi in Krimpen aan den IJssel

Natuurlijk is er altijd nog de Tegeltaxi. Die komt je tegels gratis ophalen, als je er maar planten voor in de plaats zet. De Tegeltaxi rijdt eens per maand door Krimpen. Aanmelden kan makkelijk online.

De opgehaalde tegels gaan naar Stichting Natuurrijk, waar ze er ook stapelmuurtjes van maken.

Niet vergeten: meld je gewipte tegels aan

Zo zorg je dat ze meetellen voor het NK Tegelwippen. Meld ze aan op de website van het NK Tegelwippen. De tegels die de Tegeltaxi ophaalt, melden wij voor je aan.