Huurder
Klimaat
Deze beestjes wil je graag in je tuin

Deze beestjes wil je graag in je tuin

Een tuin vol dieren: klinkt gezellig toch? Maar niet alle beestjes zijn even populair. Toch hebben ze allemaal hun eigen rol in de natuur.

Dieren en planten houden elkaar in balans. Alle reden om van jouw tuin een fijne plek te maken voor deze beestjes. Want ze zijn leuk én nuttig.

Pissebedden

Eten dode bladeren en planten. Met hun gewriemel maken ze de grond los. Zo kunnen planten er makkelijk met hun wortels doorheen.

Bijen en vlinders

Graag geziene gasten en dat is logisch. Ze zijn niet alleen leuk om te zien. Maar ook heel hard nodig om planten te bestuiven. Zodat die vruchten kunnen maken. Ook de planten die wij als mens graag eten! We kunnen dus niet zonder deze kleine, vliegende vrienden.

Bij op bloemen: waarom je graag bijen en andere dieren in je tuin wilt hebben.

Rupsen

Niet altijd populair, omdat ze planten kunnen aanvreten. Zeker in een moestuin knagen ze er graag op los. Maar vergeet niet: rupsen zijn eigenlijk babyvlinders. Zonder rupsen geen vlinders, dus geef ze een kans in jouw tuin.

Lieveheersbeestjes

Populair door hun vrolijke stippen. Doe jij ook een wens doen als er een lieveheersbeestje op je landt? In elk geval hoef je niet te wensen dat ze jouw bladluizen opvreten. Want dat doen ze sowieso wel. Handig!

Mollen

Een mol is niet zo populair in de tuin. Ze kunnen de boel nogal… mollen! Toch heeft ook deze kleine graver zijn nut. Hij eet slakken op. En die doen zich weer graag te goed aan jouw planten.

Spinnen

Misschien vind je ze griezelig. Maar nuttig zijn ze zeker. In hun web vangen ze de vliegjes en muggen die jij liever niet om je hoofd hebt zoemen. Laat ze dus lekker zitten in hun web.

Spin: nuttige dieren in je natuurlijke tuin.

Een natuurlijke tuin is niet te netjes

Laat je tuin daarom gerust een beetje met rust. Met rommelige hoekjes, niet te aangeharkt. Flink veel planten en weinig tegels. In de natuur wordt ook niet elk blaadje weggeveegd. Zo helpt jouw tuin het best om de natuur te versterken. En zullen veel dieren zich er thuis voelen.