Huiseigenaar
Circulair
Raap afval op de landelijke opschoondag

Raap afval op de landelijke opschoondag

Niemand houdt van zwerfafval. En toch ligt het vaak op straat. Komende zaterdag 18 maart steken we in heel Nederland de handen uit de mouwen. Om onze straten en buurten op te ruimen.

Doe jij ook mee? Ga samen met buren, vrienden of familie aan de slag in je eigen buurt. Met een vuilniszak in de hand, handschoenen aan en als je het handig vindt: een afvalgrijper. Samen opruimen maakt jouw buurt mooier. Het is goed voor de natuur. En het is nog gezellig ook.

Help KrimpenSchoon een handje

In Krimpen aan den IJssel prikken de opruimhelden van KrimpenSchoon elke maand afval. Ook op 18 maart dus! Wil jij meehelpen? Meld je aan voor de actie in de Muziekbuurt. Of prik samen met KrimpenSchoon en Krimpenerwaard Schoon mee rond de Surfplas.

Deel jouw opruimactie

Zelf aan de slag? Meld jouw actie aan op Nederland Schoon. Zo kunnen anderen jouw actie vinden.

Heb je een foto van jouw opruimactie? Dat vinden we leuk om te zien. Je vindt ons op Instagram en Facebook en kunt ons taggen als @krimpenduurzaam. Dan kunnen we jouw foto delen.

Elk stuk afval dat je opraapt, telt!

Natuurlijk gaan we niet alleen op 18 maart voor een schoon en mooi Krimpen. En daar kun jij elke dag van het jaar bij helpen.

  1. Gooi geen afval op straat. Stop het in de prullenbak of neem het mee naar huis.
  2. Zie je iets op straat liggen? Raap het op en gooi het netjes weg. Elk stuk afval helpt al.
  3. Zie je iemand iets op straat gooien? Spreek elkaar aan. Dat kan spannend zijn. Maar

Heel veel succes op 18 maart. En dankjewel voor jouw hulp!