In de keuken gooien we best veel weg. Wil jij afval besparen in de keuken? Door te kiezen voor deze herbruikbare producten voorkom je veel afval.
Minder afval bij het koken
Gebruik herbruikbaar bakpapier of een bakmat in plaats van wegwerp bakpapier.
Maak meer zelf, in plaats van pakjes en zakjes te gebruiken. Dat bespaart vaak veel verpakkingen.
Gebruik de eindjes van groenten en uien om bouillon te maken. Spaar de restjes op in de vriezer.
Minder afval bij de afwas en het schoonmaken
Kies een natuurlijke spons – bijvoorbeeld van Loofah – die bij het GFT mag in plaats van plastic schuursponsjes.
Kies voor hervulbare flessenafwasmiddel of een blok afwaszeep.
Ook andere schoonmaakmiddelen kun je kopen als blok zeep of hervulbare fles.
Afvalvrij bewaren en opbergen
Gebruik herbruikbare bijenwasdoek om dingen af te dekken. Of een vegan versie daarvan.
Een bakje met deksel of een schaal met een borderop werkt vaak ook.
Kies stevige bakjes die lang meegaan.
Voorkom voedselverspilling
Een groot deel van het afval in de keuken, is het eten en drinken dat we weggooien. Door minder voedsel te verspillen, maak je in de keuken het grootste verschil.