Huiseigenaar
Huurder
Energie
Circulair
Gezondheid
Klimaat
Heb jij ook groene voornemens?

Heb jij ook groene voornemens?

Samen maken we Krimpen duurzaam! Ook in 2023. Met elke groene stap die jij zet, maak je dag in dag uit verschil. Dit zijn 5 ideeën voor goede en groene voornemens. Doe je ook mee?

Groen voornemen 1: leg zonnepanelen op je dak

Duurzaam en goed voor je portemonnee Met de hoge energieprijzen van nu, verdien je zonnepanelen ze steeds sneller terug. Leg je samen met iemand uit je buurt voor zonnepanelen? Dan krijg je allebei tot €500 subsidie van de gemeente.

Tip: heb je zelf geen plek voor zonnepanelen? Kijk dan naar de projecten van Energiek Krimpen.

Groen voornemen 2: ga vaker met de fiets

Meer bewegen, meer naar buiten. Met dit goede voornemen doe je het allebei. Fietsen is groen én gezond! Wist jij al dat er steeds meer fietsstraten in Krimpen zijn? Daar krijgen fietsers alle ruimte en zijn auto’s te gast.

Groen voornemen 3: zet meer planten in je tuin

Groen in je tuin is goed voor de natuur. Planten zorgen voor schuilplaatsen en voor eten voor allerlei dieren. Ook blijft het in een groene tuin koeler op een hete zomerdag. Wil je een boom planten? Dan is de winter hét seizoen om dat te doen. Omdat bomen dan in rust zijn en hun wortels niet hard groeien.

Groen voornemen 4: geef je spullen een 2e leven

Een opgeruimd huis is een lekker begin van het jaar. Geef kleding, speelgoed en andere spullen die niet gebruikt worden een tweede leven. Verkoop het tweedehands. Of geef het weg aan iemand die jouw spullen nog goed kan gebruiken. Dat kan ook door ze naar de kringloop te brengen.

Groen voornemen 5: lekker eten uit de streek

Let jij er al op waar je eten vandaan komt? Als je eten uit de buurt koopt, scheelt dat veel vervoer. Ook steun je lokale bedrijven. De afstand die eten aflegt is niet de enige factor in de duurzaamheid. Ook door minder te verspillen en meer plantaardig te eten, eet je duurzamer.

Dit is ons groene voornemen

Natuurlijk hebben wij ook groene voornemens. Met stip op 1: jou nog beter helpen met de groene stappen die je wilt zetten wilt. Met heldere informatie. Heel veel inspiratie. En alles wat jij verder van ons nodig hebt voor een groener leven.

Heb je iets wat je zoekt, wat je mist of waar je meer over wilt weten? Stuur ons een bericht. Zo kunnen we jou nog beter helpen in 2023!