Huurder
Klimaat
Groen doen met je geld

Groen doen met je geld

Het is de Week van het Geld. Een mooi moment om na te denken over hoe je duurzame keuzes kunt maken in je geldzaken.

Kies voor een duurzame bank

Veel banken steken jouw spaargeld in minder vrolijke dingen. Zoals wapens of fossiele energie. Wil jij dat liever niet steunen met je gespaarde centen? Stap dan over naar een duurzame bank. In de Eerlijke Bankwijzer vind je precies hoe goed banken scoren op verschillende duurzame thema’s. Ook als je een hypotheek afsluit, kun je hierop letten.

Ga voor een duurzame verzekering

Ook verzekeraars investeren met het geld van hun klanten. Gelukkig is er ook een Eerlijke Verzekeringswijzer. Neem een kijkje en ontdek wat er met jouw geld gebeurt. Tijd om over te stappen?

Ga voor een groen pensioen

Waar je pensioen opbouwt, kun je meestal niet zelf kiezen. Dat bepaalt het bedrijf of de sector waar je werkt. Maar je kunt wel aan je pensioenfonds vragen om te investeren in duurzame en eerlijke doelen. Dus niet in fossiele energie of wapens, maar wel in groene energie, bijvoorbeeld. Check hier hoe groen jouw pensioenfonds is.

Ben je ondernemer? Beleg of spaar dan voor je toekomst in een duurzaam fonds. 

Budgettips die ook nog duurzaam zijn

  1. Koop tweedehands. Dat is goedkoper én bespaart veel grondstoffen.
  2. Leen en deel. Hoe vaak gebruik je die boormachine nu echt? Leen hem liever van je buren in plaats van er een te kopen.
  3. Repareer wat kapot is. Dat scheelt nieuw kopen! Bij het Repair Café in Krimpen helpen ze je gratis met het repareren van kapotte apparaten.
  4. Vraag subsidie aan voor het verduurzamen van je huis. Daarmee verlaag je op termijn je energierekening. Kijk hier welke subsidies er zijn.