Huurder
Circulair
Duurzame verkeersborden in Krimpen

Duurzame verkeersborden in Krimpen

In Krimpen worden de verkeersborden een stuk duurzamer. Nieuwe verkeersborden zijn voortaan gemaakt van gerecycled plastic.

Aan de voorkant zie je niks geks aan het nieuwe verkeersbord in de Van der Hoopstraat. Maar als je aan de achterkant kijkt, ziet het er toch anders uit. En dat is goed nieuws. Het bord is namelijk gemaakt van gerecycled plastic. En dat is straks bij alle verkeersborden in Krimpen het geval.

Waarom gerecycled plastic duurzamer is

De nieuwe verkeersborden worden in Nederland gemaakt van oude plastic spullen uit de buurt. Denk aan een kapotte autobumper of een oude kliko. Het maken van zo’n verkeersbord kost 70% minder CO₂ dan bij een oud verkeersbord van aluminium. Ook belangrijk: de verkeersborden zijn later weer helemaal te recyclen.

Stap voor stap vervangen

We beginnen in de wijk Oud Krimpen met het vervangen van de verkeersborden. De gemeente kijkt eerst welke borden aan vervanging toe zijn. Natuurlijk vervangen we verkeersborden alleen als dat nodig is. Dat kan bijvoorbeeld komen door ouderdom of vernieling. Zo maken we Krimpen aan den IJssel steeds duurzamer.