Huurder
Circulair
De leukste tips voor een duurzame Sinterklaas

De leukste tips voor een duurzame Sinterklaas

De Sint is in het land! Met deze duurzame tips wordt het feest net even groener. En minstens zo gezellig.

Tweedehands cadeaus van Sint

Niet alles wat je cadeau geeft, hoeft nieuw te zijn. Tweedehands speelgoed is goedkoper en vaak nog zo goed als nieuw. En ook voor volwassenen zijn er mooie tweedehands cadeaus te vinden, online of in de winkel.

Tip: Laat kinderen hun speelgoed uitzoeken. Wat ze niet meer gebruiken, gaat in de schoen. Dat kan Sint dan weer aan andere kinderen geven (via de kringloop, een goed doel of Marktplaats).

Kies voor bruikbare cadeautjes

Een praktisch cadeau klinkt misschien saai. Maar het is een stuk duurzamer dan spullen die na een paar dagen al achterin de kast belanden. Geef in elk geval altijd een cadeau waar iemand echt op zit te wachten. Het maken van verlanglijstjes is daarvoor handig!

Geef de Cadeaubon Krimpenerwaard

Zelf je cadeau uitkiezen is helemaal handig. Dat kan met de Cadeaubon Krimpenerwaard. Je levert deze leuke cadeaubon nu ook in bij tientallen ondernemers uit Krimpen aan den IJssel. Er is veel keus, zo weet je dat jouw cadeau zeker in de smaak valt.

Maak iemand blij met een leuk cadeau, iets lekkers of een beleving. En steun meteen een lokale ondernemer uit Krimpen of omgeving. Bestel de Cadeaubon Krimpenerwaard en ontdek alle lokale bedrijven die meedoen.

Duurzamer snoepen met Sinterklaas

Kruidnoten bakken om afval te besparen.

Bak je eigen kruidnoten

In plaats van snoep te kopen, kun je jouw kruidnoten of pepernoten zelf bakken. Een leuke activiteit met kinderen, die vaak ook nog afval bespaart. En je kunt je kruidnoten bijvoorbeeld plantaardig maken. Geen tijd? Vraag aan de lokale bakker of je kruidnoten in je eigen bakje of zakje mee kunt nemen. Zo bespaar je weer een wegwerpverpakking.

Chocoladeletters met een keurmerk

Chocoladeletters horen echt bij Sinterklaas. Koop je chocola, koop die dan eerlijk of duurzaam. Daarbij kun je letten op verschillende keurmerken. Fair trade (eerlijke handel) is misschien wel de bekendste, maaar er zijn er meer. Milieu Centraal zette alle keurmerken voor chocola en koffie op een rij. Zo kies je voor wat jij het belangrijkst vindt.