Huiseigenaar
Huurder
Energie
Krimpen in actie tegen energiearmoede

Krimpen in actie tegen energiearmoede

Energie is op dit moment vrij duur. En het is onzeker hoe de energieprijzen zich gaan ontwikkelen. Daarom geven we in Krimpen aan den IJssel hulp aan inwoners met energiearmoede.

Met verschillende acties helpen we Krimpenaren minder energie te gebruiken. Zodat hun energierekening lager wordt. En minder energie gebruiken is ook nog goed voor het milieu.

Je krijgt een uitnodiging als je mee kunt doen met een actie

Kom je in aanmerking om mee te doen met één van de acties? Dan krijg je vanzelf een uitnodiging met de post.

Hulp bij isoleren van koophuizen

Voor deze actie werken wij samen met het bedrijf Susteen. Zij komen langs bij huiseigenaren met een laag inkomen. En geven geven advies over het isoleren van het huis. Is isolatie van de vloer, dak of de ramen in de woonkamer nodig? Dan betaalt de gemeente mee aan de isolatie. En regelt Susteen de uitvoer van de isolatie.

Komt je in aanmerking voor dit aanbod? Dan krijg je een brief van de gemeente en Krimpen Duurzaam. Je kunt jezelf niet aanmelden voor deze actie.

Gratis energiezuinig apparaat voor inwoners met een laag inkomen

Oude witgoedapparaten – zoals een koelkast, vriezer, wasmachine of droger – gebruiken veel stroom. Tijdens deze actie mag een inwoner met een laag inkomen een oud apparaat gratis inruilen voor een nieuw, energiezuinig apparaat van dezelfde soort.

Voor deze actie – de Witgoedwissel – werken wij samen met het bedrijf Saemen. Kom je in aanmerking voor deze actie? Dan krijg je een uitnodiging per post van de gemeente en Krimpen Duurzaam. Je kunt jezelf niet aanmelden voor deze actie.

Energiefixers helpen energie besparen

Wil je hulp met energie besparen? Maak een afspraak met een Energiefixer. Die komt thuis langs, geeft bespaarttips en voert meteen een aantal besparende maatregelen uit. Zoals het plaatsen van tochtstrips, radiatorfolie of ledlampen. Dat is helemaal gratis.

Al 600 huurhuizen in Krimpen kregen bezoek van een Energiefixer. Nu kunnen ook huiseigenaren zich aanmelden. Een deel van heb krijgt een brief, maar iedereen mag zich aanmelden: huurders en kopers.

Lees meer en maak jouw afspraak.

Zonnepanelen op 200 extra woningen van QuaWonen

Elk jaar legt woningcorporatie QuaWonen zonnepanelen op 200 huurwoningen. In 2023 verdubbelt QuaWonen dit aantal. En betaalt de gemeente voor zonnepanelen op nog eens 200 woningen. Zodat in totaal 600 huurwoningen nog dit jaar zonnepanelen krijgen. En huurders voortaan profiteren van groene stroom van hun eigen dak.

Ben je aan de beurt voor zonnepanelen? Dan krijg je vanzelf een brief van QuaWonen met het aanbod.