Huiseigenaar
Huurder
Energie
Energie en water besparen in de zomer

Energie en water besparen in de zomer

In de winter letten we goed op ons energieverbruik. Maar ook in de zomer kunnen we energie besparen. Met deze slimme en duurzame tips zorg je ook in de zomer voor een lagere energierekening.

Houd je gordijnen dicht op hete dagen

Zo houd je de warmte buiten. Zo heb je geen airco of ventilator nodig. Heb je een zonnescherm? Dat helpt ook om je huis en tuin koel te houden.

Zet de ramen ’s avonds open

Overdag is het buiten al snel warmer dan binnen. Houd je ramen daarom dicht, tot het ’s avonds afkoelt. Zet dan de ramen tegenover elkaar open. Er ontstaat vaak vanzelf een windje.

Douche korter en kouder

Een verfrissende douche is heerlijk op een warme dag. Zet het water in de zomer een paar graden kouder. Dat is in de zomer best te doen. Het maakt je douchebeurt extra verfrissend. En zorg dat je er niet te lang onder staat.

Extra tip: haal een gratis douchetimer op bij Loket Krimpen Duurzaam.

Voeten in het water

Koele voeten houden je lijf koel. Duurzamer dan een douchebeurt: je voeten in een badje met koud of lauw water. Daarmee bespaar je flink veel water.

Droog je was buiten

De wasdroger gebruiken is in de zomer vaak niet nodig. De zon droogt je was gratis en voor niets. En je was ruikt meteen heerlijk fris.

Neem een regenton

Geef je jouw planten gratis water. Ook als het een tijd niet regent.