Huiseigenaar
Energie
Proef met kabelgoottegels in Krimpen

Proef met kabelgoottegels in Krimpen

Kabelgoottegels zijn een nieuwe manier om je elektrische auto op te laden. Meld je nu aan voor de proef met kabelgoottegels in Krimpen. Deelname is gratis.

Let op: het aantal deelnemers is bereikt. Op dit moment kun je je niet meer aanmelden voor deze proef. Als de proef slaagt, wordt het misschien weer mogelijk om kabelgoottegels aan te laten leggen.

Zo werkt opladen met kabelgoottegels

Met kabelgoottegels kun je een elektrische auto vanuit huis opladen. Terwijl de auto op een openbare parkeerplaats staat.

Kabelgoottegels zijn speciale tegels in de stoep. Er zit een kabelgoot in. Daar kan de oplaadkabel voor een elektrische auto in liggen. De goot is afgedekt met een rubberen strip. Zo ligt de kabel niet op straat. En kun je er niet over struikelen.

Wie kan er meedoen met de proef?

Opladen met kabelgoottegels is bedoeld voor inwoners van Krimpen aan den IJssel met een elektrische auto. Die niet op eigen terrein kunnen parkeren. Maar wel met hun eigen stroom – bijvoorbeeld van zonnepanelen – hun auto willen opladen. De ruimte tussen je woning en de plek waar je parkeert, moet geschikt zijn voor de aanleg van kabelgoottegels. Dat beoordeelt de gemeente na je aanmelding.

Aanmelden voor de proef met kabelgoottegels

Het aantal deelnemers is bereikt. Je kunt je niet meer aanmelden voor de aanleg kabelgoottegels.  

Vervolg van de proef

We beslissen uiterlijk na een jaar of kabelgoottegels een goede aanvulling zijn op het laadaanbod in Krimpen aan den IJssel. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Krimpen Duurzaam om op de hoogte te blijven van het vervolg.

Heb je nog vragen?

Stuur een e-mail naar de gemeente op duurzaamwonenenwerken@krimpenaandenijssel.nl. Of bel naar 14 0180.