Huurder
Energie
Zonnepanelen op 600 huurwoningen in Krimpen

Zonnepanelen op 600 huurwoningen in Krimpen

In 2023 krijgen 600 huurwoningen in Krimpen zonnepanelen. Dat is 1 onderdeel van het actieplan om energiearmoede in Krimpen tegen te gaan.

De gemeente heeft afspraken met woningcorporatie QuaWonen over het leggen van zonnepanelen op huurwoningen in Krimpen aan den IJssel. Normaal krijgen elk jaar 200 huurwoningen van QuaWonen zonnepanelen. Nu de energieprijzen zo hoog zijn, willen we dat versnellen. Zodat meer huurders profiteren van zonne-energie.

De gemeente zorgt voor extra zonnepanelen

Dankzij geldt uit het actieplan Energiearmoede van de gemeente krijgen 200 extra huurwoningen dit jaar nog zonnepanelen. Ook QuaWonen zelf versnelt het leggen van zonnepanelen. Zij beloven dat dit jaar op 2 keer zoveel daken zonnepanelen te leggen: dus niet op 200, maar 400 huizen. Zo krijgen dit jaar in totaal 600 huurwoningen in Krimpen zonnepanelen op het dak.

QuaWonen kiest welke woningen aan de beurt zijn

QuaWonen zorgt dat deze 600 woningen dit jaar zonnepanelen krijgen. Zij bepalen ook welke woningen als eerst een de beurt zijn. Daarbij kijken ze bijvoorbeeld naar of het dak geschikt is.

De zonnepanelen waar de gemeente voor betaalt, komen op huizen die eigenlijk nog niet aan de beurt zouden komen. Dat zijn in de eerste plaats huizen met een laag energielabel. En een dak dat binnen 15 jaar vernieuwd moet worden. Om welke huizen dat gaat, bepaalt QuaWonen.

Wanneer ben ik aan de beurt voor zonnepanelen?

Als je aan de beurt bent, krijg je een brief van QuaWonen. Het is niet mogelijk om je als huurder in te schrijven voor zonnepanelen.

Meer weten over zonnepanelen van QuaWonen?

Op de website van QuaWonen lees je hoe het werkt als je een aanbod voor zonnepanelen krijgt. Voor vragen kun je contact opnemen met QuaWonen. Je kunt een e-mail sturen naar info@quawonen.com. Of bel naar (088) 799 66 36.