Huiseigenaar
Energie
Warmtefoto’s in Kortland-Noord

Warmtefoto’s in Kortland-Noord

Deze winter krijgen huiseigenaren in Kortland-Noord gratis een warmtefoto van hun huis.

Op zo’n warmtefoto kun je zien waar er warmte uit jouw huis ‘weglekt’. Bijvoorbeeld bij het dak, de muren of het raam. Zo kun je zien welk deel van je huis je nog beter kunt isoleren.

We maken warmtefoto’s van koophuizen in de wijk, gestapelde woningen uitgezonderd. Van een flat of appartement is op een warmtefoto namelijk te weinig te zien.

Veel Krimpenaren kregen al een warmtefoto

Veel huiseigenaren in Krimpen kregen al een gratis warmtefoto. En gingen daarna aan de slag met het isoleren van hun huis. De foto is een goed startpunt om te zien of jij je huis beter kunt isoleren. Heb je al iets gedaan aan isolatie van je huis? Dan is de foto handig om te controleren of dat goed is gedaan.

Zo maken we de warmtefoto’s

Een professionele thermograaf van het bedrijf Warmtescan maakt de warmtefoto’s, met een infraroodcamera. Deze camera kan alleen temperatuur van de buitenkant van het huis zien. En kan niet door ramen of muren kijken. De fotograaf maakt alleen een foto als de voorgevel van je huis vanaf de weg of stoep te zien is.

Zo krijg je de warmtefoto

Je krijgt de foto vóór 30 april per post thuisgestuurd. Met uitleg van wat er op de foto te zien is. Ook kun je de foto’s dan online bekijken en downloaden.

Let op: in de laatste week van april kregen bewoners het rapport met de warmtefoto’s in de bus. Heb je ze niet gekregen? Stuur dan een e-mail naar info@krimpenduurzaam.nl.

Meer uitleg? Kom naar de informatieavond

Wil je meer uitleg? Bij de foto zit ook een uitnodiging voor de informatieavond. Die avond krijg je meer uitleg over de warmtefoto en wat je ermee kunt.

Deze avond hoor je ook alles over de isolatie-actie die we organiseren met het Regionaal Energieloket.

Goed om te weten over jouw privacy

  • De foto’s zijn alleen gekoppeld aan het adres van de woning. Wij weten niet van wie de woning is.
  • Wij delen de foto’s nooit met commerciële of andere partijen.
  • De online foto’s blijven een jaar beschikbaar. Daarna worden ze verwijderd.
  • Er wordt alleen een foto gemaakt als de voorgevel vanaf de straat of stoep te zien is.
  • De warmtecamera kan niet door ramen of muren kijken.