Huiseigenaar
Energie
Aan de slag met je warmtefoto

Aan de slag met je warmtefoto

Bijna huiseigenaren in Krimpen aan den IJssel kregen de afgelopen jaren een warmtefoto van hun huis. Ben jij er al mee aan de slag?

Wat is een warmtefoto?

Op een warmtefoto kun je zien waar er warmte uit jouw huis ‘weglekt’. Bijvoorbeeld bij het dak, de muren of het raam. Zo kun je zien welk deel van je huis je nog beter kunt isoleren.

We lieten warmtefoto’s maken van koophuizen in de wijk, gestapelde woningen uitgezonderd. Van een flat of appartement is op een warmtefoto namelijk te weinig te zien.

Aan de slag met jouw warmtefoto

De warmtefoto is een goed startpunt om te zien of jij je huis beter kunt isoleren. Heb je al iets gedaan aan isolatie van je huis? Dan is de foto handig om te controleren of dat goed is gedaan.

Wil jij net als veel andere huiseigenaren in Krimpen aan den IJssel aan de slag met je warmtefoto? Kijk naar de kansen voor het isoleren van je huis. Of maak een afspraak met onze energieadviseur voor persoonlijk en onafhankelijk advies.

Zo maken we de warmtefoto’s

Een professionele thermograaf maakt de warmtefoto’s, met een infraroodcamera. Deze camera kan alleen temperatuur van de buitenkant van het huis zien. En kan niet door ramen of muren kijken. De fotograaf maakt alleen een foto als de voorgevel van je huis vanaf de weg of stoep te zien is.

Goed om te weten over jouw privacy

  • De foto’s zijn alleen gekoppeld aan het adres van de woning. Wij weten niet van wie de woning is.
  • Wij delen de foto’s nooit met commerciële of andere partijen.
  • De online foto’s blijven een jaar beschikbaar. Daarna worden ze verwijderd.
  • Er wordt alleen een foto gemaakt als de voorgevel vanaf de straat of stoep te zien is.
  • De warmtecamera kan niet door ramen of muren kijken.