Huurder
Energie
Krimpense senioren aan de slag met duurzaamheid

Krimpense senioren aan de slag met duurzaamheid

'Samen verduurzamen', dat was het thema van de bijeenkomst van Krimpen Duurzaam en het Seniorenplatform. Een inspirerende middag voor de ouderen in Krimpen aan den IJssel.

Om Krimpen duurzaam, schoon en groen te maken, hebben we iedereen nodig. Jong of oud: je kunt altijd een duurzame stap zetten. Dat ontdekten ook de meer dan 100 senioren die deze week bijeenkwamen in De Tuyter. Tijdens de bijeenkomst over duurzaamheid, die we als Krimpen Duurzaam samen met het Seniorenplatform organiseerden.

Duurzaamheid is meer dan energie besparen

Het was een inspirerende middag vol tips en informatie waarmee de senioren aan de slag kunnen. Natuurlijk ging het over de energierekening en hoe je die omlaag krijgt. Maar duurzaamheid is meer dan dat en elk thema kwam voorbij. Van minder voedsel verspillen en beter afval scheiden. Tot het inspireren van je (klein)kinderen om korter te douchen.

Senioren denken mee over duurzame stappen

Maar de zaal kwam zelf ook in actie. De senioren kwamen spontaan met allerlei tips, voor elkaar en voor de gemeente. Zo werd weer duidelijk: verduurzamen doen we samen en we kunnen allemaal van elkaar leren.

Ook iets organiseren voor jouw vereniging of club?

Krimpen Duurzaam organiseert vaak duurzame bijeenkomsten voor inwoners van Krimpen aan den IJssel. En dat doen we graag samen met clubs, verenigingen of andere groepen. Lijkt dat je wat? Neem contact met ons op. Dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen!