Huiseigenaar
Huurder
Klimaat
Groene tuintips voor de herfst

Groene tuintips voor de herfst

We tuinieren meestal in de lente. Maar dat is eigenlijk een gemiste kans. Want juist in de herfst is er veel te doen in de tuin. Met deze tips maak jij je van jouw tuin een klein stukje natuur. Doe je mee?

Zet een plant in je tuin

Planten in de tuin zetten doen we meestal in de lente. Maar wist je dat de herfst het perfecte seizoen is om te planten? De grond is weer lekker vochtig. Maar ook nog een beetje warm van de zomer. Dat is goed voor jonge planten. Hun wortels kunnen er stevig in groeien.

Tip: regenwater loopt beter weg in een tuin vol planten. Handig bij flinke herfstbuien.

Plant biologische bloembollen

DIt is de tijd van het jaar om bloembollen te planten. Zorg dat je ze onder de grond zet vóór het gaat vriezen. Dan geniet je in de lente van prachtige bloemen in je tuin. Kies liever voor biologische bloembollen. Daar zit geen gif in, dus kunnen vlinders, bijen en andere insecten er veilig van smullen.

Laat blaadjes liggen

Ben jij een luie tuinier? Heel goed! Laat die herfstblaadjes lekker liggen. Die zijn een goede schuilplek voor kleine dieren. Zoals egels, insecten en andere beestjes. Ze houden er hun winterslaap en kunnen er eten vinden. Hoe meer leven in je tuin, hoe beter voor de natuur.

Neem een regenton

Dit is het seizoen om regenwater op te vangen. Installeer nu alvast een regenton. Dan geef je jouw planten in de zomer zelf opgevangen regenwater. Lekker duurzaam en puur natuur.