Bedrijf
Huiseigenaar
Huurder
VvE
Energie
Circulair
Gezondheid
Klimaat
Dit zijn de Global Goals

Dit zijn de Global Goals

Krimpen aan den IJssel is een Global Goals-gemeente. Dat betekent dat we als gemeente achter deze duurzame doelen staan. En dat we meewerken om ze te bereiken in 2030.

De Global Goals, ook wel Sustainable Development Goals (SDG’s) of duurzame ontwikkelingsdoelen genoemd. Ingewikkelde namen, maar wat zijn het eigenlijk? En wat kunnen we er in Krimpen aan den IJssel mee?

Dit zijn de Global Goals

De Global Goals zijn 17 duurzame doelen die we wereldwijd in 2030 willen halen. Van honger de wereld uit helpen tot goed onderwijs voor iedereen. Meer weten? Hier vind je alle Global Goals.

Alle landen die lid zijn van de Verenigde Naties spraken deze doelen samen af. Maar niet alleen landen kunnen helpen deze doelen te halen. Als Global Goals-gemeente werkt ook Krimpen mee. En eigenlijk kan iedereen helpen. Want voor ook voor zulke grote doelen telt elke stap: groot of klein.

Dit kun jij doen voor de Global Goals

  • Zet iets te eten in een deelkastje in Krimpen. Zo draag je bij aan doel 2: geen honger.
  • Neem zonnepanelen. Zo help je mee met doel 7: betaalbare en duurzame energie.
  • Je tuin groener maken. Zo help je de natuur en de dieren. Dat is doel nummer 15. De Tegeltaxi helpt je daarbij.

Dit zijn maar een paar voorbeelden, je kunt nog veel meer verzinnen. Dat kan thuis, maar ook op school, op het werk of met de buurt.

Krimpen hijst de vlag op Global Goals Day

Elk jaar in september is het Global Goals Day. Op deze dag hijsen we voor het raadhuis de Global Goals-vlag. Een rode vlag met alle 17 duurzame doelen erop. Zo laten we zien dat we achter de global goals staan. En het is een geheugensteuntje dat we samen elke dag kunnen helpen om de duurzame doelen dichterbij te brengen.