Huiseigenaar
Huurder
Klimaat
Eerste van 5 insectenhotels in Krimpen open

Eerste van 5 insectenhotels in Krimpen open

Heb je het nieuwe insectenhotel bij de Vijverflat gezien? Het is het eerste van 5 insectenhotels dat straks een schuilplaats geeft aan bijen en andere insecten.

Lionsclub Krimpen aan den IJssel bouwde het hotel. En er komen er nog 4 bij, op verschillende plekken in de gemeente. Zo wil de Lionsclub Krimpen duurzamer maken.

Het hotel staat in een bloeiende berm

Het insectenhotel staat in een bloeiende berm, die de gemeente op een duurzame manier onderhoudt. Zo hebben de vliegende bewoners van het hotel straks veel voedsel in de buurt.

Maak zelf een fijne plek voor insecten

Wil jij zelf ook de vlinders, bijen en andere insecten helpen? Met deze simpele tips maak je van jouw tuin of balkon een plek waar insecten graag komen. Voor voedsel en een goede schuilplaats.

  1. Zaai biologische bloemen. Die geven volop voer voor insecten. En bevatten geen gif waar bijen en insecten dood door kunnen gaan.
  2. Kies voor inheemse planten. Dat zijn planten die hier van nature voorkomen. Die bieden precies het voedsel dat insecten (en andere dieren) hier nodig hebben.
  3. Zorg voor plekjes met water. Ook insecten moeten drinken. Een kleine vijver kan, maar een schaal water werkt ook.
  4. Hang een insectenhotel op. Dat werkt het best op een zonnige plek in je tuin of op het balkon. Ze zijn er in alle soorten en maten.
  5. Maak je tuin niet winterklaar. Insecten gebruiken dode plantenstengels als schuilplek. Een soort mini-insectenhotel dus! In de lente kun je ze als nog afknippen.