Huiseigenaar
Klimaat
Dit is de uitslag van het NK Tegelwippen

Dit is de uitslag van het NK Tegelwippen

Krimpen is weer een stuk groener dan vorig jaar. In 2022 vervingen we in onze gemeente samen 3695 tegels voor planten. In tuinen, bij gevels en zelfs op schoolpleinen haalden we tegels weg. Die telden allemaal mee voor het NK Tegelwippen.

Minder steen, meer natuur

Het NK Tegelwippen is een landelijke wedstrijd waarbij we samen zoveel mogelijk tegels vervangen door groen. Krimpen daagde voor dit NK Capelle uit. Uiteindelijk wipte Capelle meer tegels: 4451. Maar als je per inwoner kijkt, heeft Krimpen het juist weer iets beter gedaan.

Niet dat dat uitmaakt. Want uiteindelijk is er maar één winnaar die telt: dat is de natuur in Nederland. In het hele land vervingen we samen meer dan 2,8 miljoen tegels door groen. Een prachtige prestatie, waar we allemaal plezier van hebben. Want planten zorgen voor koelte in de zomer. En ook dat het water van een flinke regenbui beter wegstroomt. Win-win!

De Tegeltaxi maakt het makkelijk

Een deel van het succes van het NK komt zeker door de Tegeltaxi. Een service van de gemeente en groenaannemer Verkuil en Moree. Zij reden rond om gewipte tegels gratis op te halen. De krachtpatsers van de Tegeltaxi namen wel 900 tegels mee. Zij zorgen ook dat de tegels op een goede manier worden hergebruikt. Want zomaar weggooien is natuurlijk zonde.