Huiseigenaar
Huurder
Klimaat
5 verrassende voordelen van een groene tuin

5 verrassende voordelen van een groene tuin

Wij zijn fan van groene tuinen in Krimpen. Dat is vast geen verrassing voor je. Maar waarom eigenlijk? Dit zijn 5 belangrijke voordelen van een tuin vol planten.

Groen is koel

In een groene tuin is de gevoelstemperatuur op een hete dag makkelijk 7 tot 15 graden lager. En een beetje boom heeft dezelfde koelkracht als 10 airco’s. Fijn in een hete zomer!

Groen dempt geluid

Geluid weerkaatst tussen stenen, maar bomen en klimplanten houden het juist tegen. In een groene tuin heb je dus minder last van herrie uit de buurt.

Groen houdt droog

Regenwater loopt veel makkelijker weg door de aarde dan tussen tegels door. Bij een fikse regenbui scheelt dat dus wateroverlast in je tuin.

Groen geeft rust

In het groen zijn zorgt voor minder stress en meer geluksgevoel, blijkt uit onderzoek. Wat wil je nog meer? Ook tuinieren kan heel ontspannend zijn.

Groen zorgt voor leven

In een tuin vol planten leeft van alles. Bijen, vlinders, vogels. Maar ook kleine dieren als egels. Er is namelijk lekker veel voedsel te vinden. En ze kunnen veilig schuilen tussen het groen.

Ook een groene tuin? De Tegeltaxi helpt!

Als jij een groenere tuin wilt, helpen we je graag. Haal jij tegels uit je tuin en zet je er planten voor in de plaats? Dan komt de Tegeltaxi jouw tegels gratis ophalen in heel Krimpen aan den IJssel. Zo doe je automatisch mee aan het NK Tegelwippen! En maken we samen Krimpen een stuk groener.