Vereniging
Bedrijf
Energie
46 zonnepanelen op de hockeyclub

46 zonnepanelen op de hockeyclub

Sportcubs gebruiken vaak veel energie. Bijvoorbeeld voor de veldverlichting, zoals hockeyclub MHCK in Krimpen. Met 46 zonnepanelen wekken zij hun energie nu duurzaam op.

Veel sportclubs in Krimpen huren hun gebouw van de gemeente. Die wil dat alle gemeentegebouwen binnen 3 jaar energielabel A hebben. Wethouder Wubbo Tempel van Duurzaamheid: ‘De energieprijzen zijn nog steeds hoog. Dus willen we alle gebruikers zo snel mogelijk helpen aan een duurzamer gebouw.’

MHCK regelt sponsor voor zonnepanelen

Samen met de huurders bekijkt de gemeente wat de beste aanpak is. Zonnepanelen kunnen een goede oplossing zijn voor clubs die veel energie gebruiken. MHCK ging daar zelf mee aan de slag. En zocht er zelfs een speciale sponsor voor. Dankzij die hulp en een bijdrage van de gemeente, liggen er nu 46 zonnepanelen op het clubgebouw.

Wethouder blij met inzet MHCK

Wethouder Kirsten Jaarsma van Sport: ‘Mooi dat de club zelf zo haar best heeft gedaan. Daardoor liggen de zonnepanelen nu al op het dak.’ Ook voor de andere gemeentegebouwen wordt gewerkt aan duurzame maatregelen.