Huiseigenaar
Huurder
Klimaat
3 tips: help vogels de winter door

3 tips: help vogels de winter door

Help jij de vogels in Krimpen de winter door? Met deze kou kunnen ze wel wat extra's gebruiken.

Brr.. het is koud in Krimpen! Dus trekken we een dikke trui aan. En slaan nog een dekentje om. Ook de vogels hebben moeite om zich warm te houden in de winter. Dat kost ze als het koud is extra veel energie. En dus moeten ze genoeg eten. Met deze tips maak je van jouw tuin of balkon een plek vol vogelvoer.

Zorg voor een groene tuin

In een groene tuin is voor vogels veel natuurlijk voer te vinden. Besjes, zaden, maar ook insecten en wormen zijn een echte traktatie. Ook geven struiken, heggen en bomen vogels een plek om te schuilen en nesten te bouwen.

Maak je tuin niet ‘winterklaar’

Veel mensen snoeien de planten in hun tuin kort voor de winter begint. ‘Winterklaar maken’ noemen ze dat. Onze tip: laat dat lekker zitten! Oude stengels, uitgebloeide bloemen. Er zitten vaak nog zaden in die vogels heerlijk vinden. Je kunt het altijd nog weghalen in de lente.

Tip: een pindaketting rijgen is leuk om te doen met kinderen.

Hang extra vogelvoer op in je tuin of op het balkon

Kunnen de vogels wel wat extra’s gebruiken? Zet een bakje met vogelzaad neer. Of hang vetbollen of een pindaslinger van ongebrande pinda’s op. Wedden dat jouw tuin of balkon de favoriete plek wordt van de vogeltjes uit de buurt? En daar kun jij vanonder je dekentje achter het raam dan weer fijn van genieten.

Wil jij goed zorgen voor de vogels in jouw buurt? Doe dan de postcodecheck van de Vogelbescherming. Vul je postcode in. Leer wat er leeft in jouw buurt. En hoe je die vogels vooruit kunt helpen.