Huurder
Circulair
Laat oude spullen gratis thuis ophalen

Laat oude spullen gratis thuis ophalen

Geef je oude boeken, apparaten, speelgoed en textiel een tweede leven. Voortaan halen we ze gratis thuis op in Krimpen. En zorgen zo voor meer hergebruik.

Spullen weggooien die nog goed te gebruiken zijn. Dat willen we in Krimpen graag voorkomen. Daarom werken we vanaf maart 2023 samen met Byewaste en Cyclus. Om oude spullen gratis bij jou thuis op te halen. Zo is jouw huis snel weer opgeruimd. En krijgen oude spullen een tweede kans.

Deze spullen halen we gratis op

 • Textiel: schone en droge kledingstukken en ander textiel.
 • Elektronica: kleine apparaten. Alles met een batterij of stekker.
 • Mix: kleine voorwerpen die u anders naar de kringloop zou brengen. Zoals boeken, speelgoed, keukenspullen en decoratie voor in huis.

Spullen mogen maximaal 40 x 40 x 40 cm groot zijn. Kapot of nog heel? Dat maakt niet uit. Je mag zo vaak spullen op laten halen als je wilt.

Zo werkt het:

 1. Verzamel je spullen.
 2. Stop de spullen per categorie in een doos of tas van maximaal 40 x 40 x 40 cm.
 3. Plak een printbare sticker van Byewaste op elke tas of doos. Of schrijf duidelijk Byewaste + de categorie (textiel, elektronica of mix) op een vel papier aan de tas of doos.
 4. Maak online een afspraak om jouw spullen op te laten halen. Dat kan makkelijk met de app van Byewaste of op de website van Byewaste.
 5. Kies de datum en plan de afspraak in.
 6. Zet de spullen of de geplande dag in je voortuin.

Dit gebeurt er met jouw oude spullen

Jouw spullen zijn klaar voor een tweede leven! Hoe dat eruit ziet, hangt ervan af of de spullen nog bruikbaar of juist kapot zijn.

 • Spullen die nog in goede staat zijn: die brengen we naar lokale kringloopwinkels, waar ze verkocht worden.
 • Spullen die kapot of niet meer bruikbaar zijn: die gaan naar het Grondstoffencentrum van Cyclus. Daar recyclen we ze. Zo dat ze grondstof worden voor nieuwe materialen en spullen.